Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljpanacotta med färska bär

Vaniljpannacotta, en smarrig efterrätt med färska bär. Lättlagad och festlig - gjord på grädde, yoghurt och honung, tillsammans med en förträfflig smak av äkta vaniljstång. Blanda ner i portionsformar, låt smeten stelna och garnera med färska bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
  2. Klipp upp vaniljstängerna och lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden. Koka upp. Ta upp vaniljstängerna.
  3. Ta upp gelatinbladen och blanda med den varma grädden. Låt svalna.
  4. Tillsätt honung och yoghurt. Häll upp i portionsformar och ställ kallt för att stelna. Servera med blandade färska bär.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 gelatinblad
  • 2 vaniljstänger
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk honung
  • 6 dl yoghurt med smak av honung
  • färska bär t ex blåbär, vinbär, jordgubbar
Lägg till i inköpslistan