Vaniljpanacotta med färska bär

74
3
Vaniljpanacotta med färska bär

Vaniljpannacotta, en smarrig efterrätt med färska bär. Lättlagad och festlig - gjord på grädde, yoghurt och honung, tillsammans med en förträfflig smak av äkta vaniljstång. Blanda ner i portionsformar, låt smeten stelna och garnera med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Vaniljpanacotta med färska bär

Ingredienser

10 portioner
4 gelatinblad
2 vaniljstänger
4 dl vispgrädde
4 msk honung
6 dl yoghurt med smak av honung
färska bär t ex blåbär, vinbär, jordgubbar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Anna

2008-03-09

Har gjort en ½ sats, den vart perfekt med 2st gelatinblad... Hmm verkar mysko...

Tette

2004-07-03

Jättegod! Jag tog 5 st.gelatinblad istället för 4st. Då stelnade det perfekt.

Lena

2002-12-29

4 gelatinblad räkte inte för att det skulle stelna fick ta totalt 8 blad. Vet ej om det berodde på att fetthalten endast var 2% på yoghurten.