Vaniljpanacotta med färska bär

Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
3
Vaniljpanacotta med färska bär

Vaniljpannacotta, en smarrig efterrätt med färska bär. Lättlagad och festlig - gjord på grädde, yoghurt och honung, tillsammans med en förträfflig smak av äkta vaniljstång. Blanda ner i portionsformar, låt smeten stelna och garnera med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Vaniljpanacotta med färska bär

Ingredienser

10 portioner
4   gelatinblad
2   vaniljstänger
4 dl  vispgrädde
4 msk  honung
6 dl  yoghurt med smak av honung
färska bär t ex blåbär, vinbär, jordgubbar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort en ½ sats, den vart perfekt med 2st gelatinblad... Hmm verkar mysko...

Anna

2008-03-09

Jättegod! Jag tog 5 st.gelatinblad istället för 4st. Då stelnade det perfekt.

Tette

2004-07-03

4 gelatinblad räkte inte för att det skulle stelna fick ta totalt 8 blad. Vet ej om det berodde på att fetthalten endast var 2% på yoghurten.

Lena

2002-12-29

Testa liknande recept

Yoghurtpannacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpanacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacotta
Betyg 4.7 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddyoghurtpannacotta
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga