Vaniljpanacotta med färska bär
Vaniljpannacotta, en smarrig efterrätt med färska bär. Lättlagad och festlig - gjord på grädde, yoghurt och honung, tillsammans med en förträfflig smak av äkta vaniljstång. Blanda ner i portionsformar, låt smeten stelna och garnera med färska bär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
10 portioner
4 gelatinblad
2 vaniljstänger
4 dl vispgrädde
4 msk honung
6 dl yoghurt med smak av honung
färska bär t ex blåbär, vinbär, jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort en ½ sats, den vart perfekt med 2st gelatinblad... Hmm verkar mysko...
Anna
2008-03-09Jättegod! Jag tog 5 st.gelatinblad istället för 4st. Då stelnade det perfekt.
Tette
2004-07-034 gelatinblad räkte inte för att det skulle stelna fick ta totalt 8 blad. Vet ej om det berodde på att fetthalten endast var 2% på yoghurten.
Lena
2002-12-29