Vispad pannacotta med hallon och havresmul

Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl matyoghurt (10%)
Havresmul
50 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 litet ägg (à ca 53 g)
Marinerade hallon
3 dl frysta hallon
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten
2 tepåsar (t ex vinbär eller hallon)
Till servering
1 förp färska hallon (à 125 g)
Gör så här
08:00:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
24 stMycket god efterrätt. Efter att pannacottan stelnat i kylen behöver man köra med elvisp en god stund för att den ska gå ihop sig (och inte bli rinnig). Rörde sedan i yoghurten. Den fasta konsistensen håller sig sedan bra i kylen i flera dygn. Sockermängden till hallonen bör vara 1,5 msk till 6 port (ej dl!). Mycket gott att strö lite havssalt på havresmulet.
Malin
Hur får man den spritsbar? Som tidigare kommenterat blev den lös. Men sååå gott! Ska yoghurten i innan den stelnar över natten eller efter? Min pannacotta hade stelnat så fint. Sen precis innan servering blandades yoghurt i. Lös!
Annika
Hade varit bra om receptskaparen kunde svara på alla frågor om den rinniga pannacottan. Hur får man den fluffig? Receptet i sig verkar fantastiskt men det blev fiasko på nyårsafton. Smakerna satt hyfsat och hallonen med svartvinbärs-te var magiska. Så synd på vad som verkar vara en fin dessert.
Hanna