Vispad pannacotta med hallon och havresmul

Betyg 4.3 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Vispad pannacotta med hallon och havresmul

Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Vispad pannacotta med hallon och havresmul

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl matyoghurt (10%)

Havresmul

50 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 litet ägg (à ca 53 g)

Marinerade hallon

3 dl frysta hallon
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten
2 tepåsar (t ex vinbär eller hallon)

Till servering

1 förp färska hallon (à 125 g)

Gör så här

08:00:00
00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Mycket god efterrätt. Efter att pannacottan stelnat i kylen behöver man köra med elvisp en god stund för att den ska gå ihop sig (och inte bli rinnig). Rörde sedan i yoghurten. Den fasta konsistensen håller sig sedan bra i kylen i flera dygn. Sockermängden till hallonen bör vara 1,5 msk till 6 port (ej dl!). Mycket gott att strö lite havssalt på havresmulet.

    Malin

  • Hur får man den spritsbar? Som tidigare kommenterat blev den lös. Men sååå gott! Ska yoghurten i innan den stelnar över natten eller efter? Min pannacotta hade stelnat så fint. Sen precis innan servering blandades yoghurt i. Lös!

    Annika

  • Hade varit bra om receptskaparen kunde svara på alla frågor om den rinniga pannacottan. Hur får man den fluffig? Receptet i sig verkar fantastiskt men det blev fiasko på nyårsafton. Smakerna satt hyfsat och hallonen med svartvinbärs-te var magiska. Så synd på vad som verkar vara en fin dessert.

    Hanna

  • Synd att pannacottan blev så rinnig när man vispade den. Men smaken var 10/10 fantastisk!

    Ann-helen

  • Jag fick precis lära mig av min kompis som är bagare och konditor att grädden aldrig ska koka utan max värmas till 80 grader annars blir pannacottan rinnig 😥

    Jill

  • Pannacottan gick inte att vispa, den blev alldeles för rinng och inte alls trevlig i konsistensen. Hade föreställt mig en fint vispad och krämig efterrätt, det blev en rinnig mousse.. Har heller aldrig gjort havreflarn med ägg i, borde inte gjort det denna gången heller. Inte krispig och smakade ägg. Ingen hit här tyvärr :(

    Malin

  • Kan man använda gräddsifon istället för att vispa ?

    Sabina

  • Kan man göra detta dagen innan?

    Marika

    Hej Marika! Ja, det går jättebra att förbereda. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Skippade yoghurten men hallonen med te i var ju helt makalöst gott och fräscht

    Helene

  • Ska jag vispa med elvisp när yoghurten blandas i?

    Ingela

Testa liknande recept

  • Kryddyoghurtpannacotta
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakspannacotta
    Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacotta med choklad och bär
    Betyg 3 av 5.418 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pannacotta
    Betyg 4.8 av 5.170 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad