Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vispad getost med choklad & pistage

Prova på en spännande dessert med detta recept på vispad getost med söt smak. Låt den lena ostcrèmen svalna innan du vispar den fluffig och fördelar i portionsglas. Dekorera med mörk choklad, mumsig timjanhonung och vackra pistagenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Timjanshonungen: Värm honungen i en kastrull. Tillsätt timjan. Ta kastrullen från värmen. Låt honungen dra 1 timme. Sila och ställ åt sidan. 
  2. Vispad getost: Koka upp mjölken i en kastrull. Skär bort "skalet" på getosten och skär den i bitar. Tillsätt getosten lite i taget under omrörning så att den smälter till en jämn smet.
  3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt den vita chokladen under omrörning. Ställ kallt.
  4. Vispa upp crèmen. Fördela i små glas eller skålar.
  5. Garnering: Riv chokladen. Strö över den och pistagenötterna. Ringla timjanshonung över.

Ingredienser

Portioner: 6
Timjanshonung
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk färsk timjan
Vispad getost
  • 2 dl mjölk
  • 300 g getost (chèvretyp)
  • 50 g vit choklad
Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 4 msk hackade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?