Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vispad brie med soltorkad tomat

Snittar med kräm på brieost är perfekt som tilltugg till fördrinken eller plockmat. Vispa osten, lägg på knäckebröd och toppa med soltorkade tomater vända i balsamico. Ett gott möte mellan svenska och franska smaker att servera på festen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort kanterna på osten. Lägg den i en matberedare.
  2. Vispa på medelhastighet i ca 10 minuter, skrapa ned osten från kanterna i mellan åt. Osten ska vara ljus och luftig.
  3. Strimla tomaterna och blanda dem med balsamico.
  4. Fördela den vispade osten på små knäckebrödsbitar. Lägg på tomatstrimlorna och toppa med gräslöken.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: lite brie kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 450 g mogen brieost
  • 5 soltorkad tomat
  • 2 msk crema di balsamico
  • 4 msk skuren gräslök
  • knäckebröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1166 kJ / 276 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer