Grillad brieost med plommon, timjan, nötter och honung | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad brieost med plommon, timjan, nötter och honung

En lyxig avslutning på middagen får du genom att tillaga detta enkla recept på grillad brieost. Du blandar plommon, pinjenötter, rosmarin och honung och strör ut över brien. Lägg osten på grillen och servera den sedan ljuvligt varm!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär plommonen i tärningar. Hacka nötterna grovt.
  2. Blanda plommon, nötter och timjan med honung. Lägg osten på dubbelt ark grillfolie och skär ett par snitt i osten. Fördela plommonblandningen på osten.
  3. Lägg foliearket på grillen med gallret högst upp och med locket på grilla 8-10 minuter.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • 2 plommon
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 500 g brieost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1037 kJ / 248 kCal