Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vintersoppa med skaldjur

Vintersoppa med skaldjur är en fantastiskt god soppa med lyxig känsla. Vintersoppan går fort att göra och har en bas på färdig champinjonsoppa, tomatjuice och crème fraiche. I vintersoppan lägger du sedan musslor, räkor, vitlök och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda tomatjuice med champinjonsoppa i en stor gryta. Smula ner fiskbuljongtärningen och häll på vatten. Låt koka upp. Skala räkorna.
  2. Hacka dillen och skala vitlöksklyftorna. Tillsätt musslorna, räkorna, dillen och pressad vitlök. Låt koka upp. Krydda med peppar och ev salt.
  3. Servera med en klick crème fraiche och rostade brödtärningar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för champinjonsoppan och buljongen.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl tomatjuice
  • 1 burk champinjonsoppa
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 knippa dill
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk musslor med spad (à 425 g)
  • salt och peppar
  • lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan