Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vintersallad med grönkål, druvor, valnötter och ädelostdressing

Grönkålen ligger i topp bland de C-vitaminrika grönsakerna. Perfekt för en vintersallad. Fräst grönkål är stommen i den här salladen som med lite nötter och druvor går snabbt att svänga ihop. En god ostdressing på toppen och det är bara att hugga in.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt.
  2. Skär vindruvorna i halvor.
  3. Dressing: Riv osten fint och blanda med gräddfil och mjölk till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs grönkålen i omgångar i oljan. Lägg kålen på ett fat. Ringla över dressingen, toppa med nötter och druvor.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl valnötter
  • ca 20 blå vindruvor
Dressing
  • 140 g ädelost
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 275 g skuren grönkål
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1530 kJ / 366 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB