UNDER 30 MIN | Medel

Vintersallad med grönkål, druvor, valnötter och ädelostdressing

Grönkålen ligger i topp bland de C-vitaminrika grönsakerna. Perfekt för en vintersallad. Fräst grönkål är stommen i den här salladen som med lite nötter och druvor går snabbt att svänga ihop. En god ostdressing på toppen och det är bara att hugga in.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt.
  2. Skär vindruvorna i halvor.
  3. Dressing: Riv osten fint och blanda med gräddfil och mjölk till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs grönkålen i omgångar i oljan. Lägg kålen på ett fat. Ringla över dressingen, toppa med nötter och druvor.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl valnötter
  • ca 20 blå vindruvor
Dressing
  • 140 g ädelost
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 275 g skuren grönkål
  • 2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1530 kJ / 366 kCal