Vintersallad med grönkål, druvor, valnötter och ädelostdressing

Grönkålen ligger i topp bland de C-vitaminrika grönsakerna. Perfekt för en vintersallad. Fräst grönkål är stommen i den här salladen som med lite nötter och druvor går snabbt att svänga ihop. En god ostdressing på toppen och det är bara att hugga in.

Ingredienser
4 portioner
1 dl valnötter
ca 20 blå vindruvor
Dressing
140 g ädelost
1 dl gräddfil
1/2 dl mjölk
salt
peppar
275 g skuren grönkål
2 msk olja
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
nov 2023 LH Receptet uppdaterat med hur länge man fräser kålen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1530 KJ / 366 kCal
Fett28 g
Salt1.95 g
Kolhydrater15 g
Protein13 g
Kommentar
Lite lurigt att veta hur länge grönkålen ska fräsas eller hur den ska se ut, inte heller något salt på den vilket blev smaklöst. Druvorna passade till, tyckte även frukt-i-mat-hatarna i hushållet.
Kajsa
2022-12-06