Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vinkokta kryddäpplen

Krydda till dina äpplen ytterligare genom att koka dem i vin och citronjuice tillsammans med apelsiner, vatten, socker och ingefära. Äpplena blir kryddigt goda och kan serveras som tillbehör till kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär klyftorna på tvären.
  2. Skala apelsinen med en potatisskalare, se till att inte få med något av det vita. Skär skalet i strimlor.
  3. Koka ihop socker, vatten, apelsinskal och ingefära ett par minuter till en simmig konsistens i en vid kastrull.
  4. Tillsätt vin och citronjuice. Blanda i äppelbitarna. Sjud på svag värme 5–10 minuter under lock. Ta från värmen och låt svalna. Lägg över äpplena med lagen i en skål. Ställ gärna in dem i kylen så att de blir kalla. Kan med fördel göras i förväg. Servera som tillbehör till Fläskstek.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 - 2 1/2 syrliga äpplen t ex Granny Smith
  • 1/2 apelsin
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strimlad färsk ingefära
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer