Brorsans äppelkaka
Denna otroligt saftiga äppelkaka med smak av russin, apelsin, muskot och kanel är en kaka som passar julens fikastunder lika väl som det övriga årets. Till äppelkakan serverar du med fördel krämig vaniljsås eller svalkande vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
10 bitar
2 kg äpplen
3 dl socker
rivet skal och juice av 1 apelsin
1 dl russin
1 tsk riven/malen muskot
3 msk kanel
1 dl vatten
250 g kavring
200 g ströbröd
50 g rumsvarmt smör + extra till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
jag tycker att det här är ett toppenrecept! saftigt! tar dock tid och kraft att göra.
Birgitta
2005-12-18Inte alls god, det tog lång tid och två kilo äpple som hamnade i papperskorgen. Warning alltså!
Alexander
2004-09-24Ätbar, men inte särskilt god. Kan det bero på att jag halverade receptet?
Irja
2004-01-11