Brorsans äppelkaka

9
3
Brorsans äppelkaka

Denna otroligt saftiga äppelkaka med smak av russin, apelsin, muskot och kanel är en kaka som passar julens fikastunder lika väl som det övriga årets. Till äppelkakan serverar du med fördel krämig vaniljsås eller svalkande vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Brorsans äppelkaka

Ingredienser

10 bitar
2 kg äpplen
3 dl socker
rivet skal och juice av 1 apelsin
1 dl russin
1 tsk riven/malen muskot
3 msk kanel
1 dl vatten
250 g kavring
200 g ströbröd
50 g rumsvarmt smör + extra till formen

För alla

Brorsans äppelkaka innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Birgitta

2005-12-18

jag tycker att det här är ett toppenrecept! saftigt! tar dock tid och kraft att göra.

Alexander

2004-09-24

Inte alls god, det tog lång tid och två kilo äpple som hamnade i papperskorgen. Warning alltså!

Irja

2004-01-11

Ätbar, men inte särskilt god. Kan det bero på att jag halverade receptet?