Pepparkaksparfait med kryddinkokta äpplen och bär

6
2
Pepparkaksparfait med kryddinkokta äpplen och bär

En härligt julig parfait med apelsinsmak. Varva parfain med pepparkakskross och toppa med kryddinkokta äpplen och färska bär innan servering. En dessert som går utmärkt att förbereda i god tid innan.

Pepparkaksparfait med kryddinkokta äpplen och bär

Ingredienser

ca 10

Krydd och vinkokta äpplen

5 dl vatten
2 dl rött vin
225 g frysta tranbär
2 dl strösocker
2 st stjärnanis
1 kanelstång
4 fasta äpplen t ex. Pink Lady eller Granny Smith

Pepparkaksparfait

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost (av cream cheese-typ)
1 apelsin
3 dl vispgrädde
150 g krossade pepparkakor
1/2 l färska jordgubbar eller andra bär
mynta (till garnering)

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Tips

Koka äpplena dagen innan servering för bäst resultat.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Inger

2021-12-20

Toppengod desert gillas av alla

Linda

2017-11-05

När ska cream cheesen i?

Redaktionen ICAse

2017-11-07

Hej Linda! Den ska i vid steg 2. Ursäkta att vi missade det, men nu såklart fixat. Hälsningar Michelle