Pepparkaksparfait med kryddinkokta äpplen och bär
En härligt julig parfait med apelsinsmak. Varva parfain med pepparkakskross och toppa med kryddinkokta äpplen och färska bär innan servering. En dessert som går utmärkt att förbereda i god tid innan.
Ingredienser
ca 10 portioner
Krydd och vinkokta äpplen
5 dl vatten
2 dl rött vin
225 g frysta tranbär
2 dl strösocker
2 st stjärnanis
1 kanelstång
4 fasta äpplen t ex. Pink Lady eller Granny Smith
Pepparkaksparfait
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost (av cream cheese-typ)
1 apelsin
3 dl vispgrädde
150 g krossade pepparkakor
1/2 l färska jordgubbar eller andra bär
mynta (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur många räcker receptet till?
Evelin
2022-12-05Toppengod desert gillas av alla
Inger
2021-12-20När ska cream cheesen i?
Linda
2017-11-05Hej Linda! Den ska i vid steg 2. Ursäkta att vi missade det, men nu såklart fixat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-07