Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vinkokt skinka med örter - Tips vid tidsbrist

Vinkokt skinka med örter, ett vinnande koncept som ger en ljuvlig smak av skinkan. Marinera skinkan i vitt vin tillsammans med härliga örter som timjan, rosmarin och persilja. Passar bra såväl till vardag som till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg skinkan i tunna skivor på ett fat. Häll över en marinad av vitt vin, olja, hackad timjan, rosmarin och persilja samt svartpeppar. Låt marinera ca 2 tim.
  2. Till servering: Servera med kokt potatis, en sås av lätt crème fraiche med fransk senap och blandad sallad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kokt skinka (i tunna skivor)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 krm peppar
Till servering
  • kokt potatis
  • lätt crème fraiche
  • fransk senap
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?