Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Vindoftande medelhavsinspirerad tagliatelle med räkor och dill. Parmesanost, avokado och fänkål ger ett annorlunda inslag. Utsökt rätt som i all enkelhet blir fulländad genom smakfulla råvaror.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
400 g tagliatelle
1 purjolök
1 liten fänkål
1 - 1 1/2 msk olja
1 knippe dill
2 avokador
100 g parmesan
1 dl vitt vin
ca 300 g skalade räkor (räkor i lake eller frysta)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Jättegod!

Vibeke

2025-05-29

Fina avvägda smaker.

Tord sune

2024-06-23

Blev bjuden på detta av en väninna. Gott! Har själv gjort det en gång, utan fänkål, men kände att den behövs för att "bryta" smaken.

Kerstin

2009-05-11

Testa liknande recept

Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bönpasta med fänkål och räkor
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Räklinguine med fänkål, vitlök och alger
Betyg 3.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skaldjursfond
Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ragu på sidfläsk och fänkål
Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Asiatisk fänkålssoppa med räkor på spett
Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad