Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Vindoftande medelhavsinspirerad tagliatelle med räkor och dill. Parmesanost, avokado och fänkål ger ett annorlunda inslag. Utsökt rätt som i all enkelhet blir fulländad genom smakfulla råvaror.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
400 g tagliatelle
1 purjolök
1 liten fänkål
1 - 1 1/2 msk olja
1 knippe dill
2 avokador
100 g parmesan
1 dl vitt vin
ca 300 g skalade räkor (räkor i lake eller frysta)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jättegod!

    Vibeke

  • Fina avvägda smaker.

    Tord sune

  • Blev bjuden på detta av en väninna. Gott! Har själv gjort det en gång, utan fänkål, men kände att den behövs för att "bryta" smaken.

    Kerstin

  • Det här var inte alls gott. Varm avocado smakade INTE bra och passade inte alls in med de andra smakerna. Väldigt mystisk rätt.

    Camilla

  • Näringsinnehåll?

    Katarina

  • Jag bjöd på det här vid en tjejmiddag det var mycket uppskattat och väldigt gott. Det blev lite sås så jag hade i en matlagningsgrädde det blev jätte bra.

    Therése

Testa liknande recept

  • Ragu på sidfläsk och fänkål
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skaldjursfond
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkpasta med het tomatsås
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad