Vinbärskyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vinbärskyckling

En spännande rätt där syrligheten från vinbär och citron piggar upp en aning. Kycklingen drar åt sig smakerna från senap, vitlök, rosmarin och grädde och gör rätten sagolik.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna eller låt kycklingdelarna (bröst/lår/ben) steka ca 10 minuter på varje sida.
  2. Under tiden, skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en traktörpanna. Tillsätt vin, kycklingfond, senap, rosmarin, gelé, soja och grädde.
  3. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 10 minuter i såsen. Strö över färska vinbär.
  4. Servera med lättkokta grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 500 g) eller lika många kycklingdelar (4 kycklingfiléer motsvarar ca 1 kg kycklingdelar)
  • smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk kycklingfond
  • 1/2 dl vitt vin eller pressad citron + vatten (1/2 dl vin motsvarar 1 msk pressad citron + 2 msk vatten)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 msk röd vinbärsgelé
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 dl röda vinbär
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info