Vinbärskyckling
En spännande rätt där syrligheten från vinbär och citron piggar upp en aning. Kycklingen drar åt sig smakerna från senap, vitlök, rosmarin och grädde och gör rätten sagolik.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 500 g) eller lika många kycklingdelar (4 kycklingfiléer motsvarar ca 1 kg kycklingdelar)
smör
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk kycklingfond
1/2 dl vitt vin eller pressad citron + vatten (1/2 dl vin motsvarar 1 msk pressad citron + 2 msk vatten)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk rosmarin
3 msk röd vinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
1 dl röda vinbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna rätt är en stående favorit sedan många år i vår familj. Lättlagad och med underbara smaker av vingärsgelé och senap.
Karin
2017-08-24Lättlagat! Mycket god rätt. Gjorde den i en form i ugnen efter att ha stekt filéerna i panna, 200 grader ca 20 min. Använde svart vinbärsgelé samt lite svartpeppar. Fullkornsris till samt sallad.
Elisabeth
2006-02-27Ett enkelt och gott recept både till vardags och fest. Det här kommer jag göra fler gånger.
Anne-lie
2006-02-20