Vinbärskyckling

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
8
Vinbärskyckling

En spännande rätt där syrligheten från vinbär och citron piggar upp en aning. Kycklingen drar åt sig smakerna från senap, vitlök, rosmarin och grädde och gör rätten sagolik.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Vinbärskyckling

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 500 g) eller lika många kycklingdelar (4 kycklingfiléer motsvarar ca 1 kg kycklingdelar)
smör
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk kycklingfond
1/2 dl vitt vin eller pressad citron + vatten (1/2 dl vin motsvarar 1 msk pressad citron + 2 msk vatten)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk rosmarin
3 msk röd vinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
1 dl röda vinbär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Denna rätt är en stående favorit sedan många år i vår familj. Lättlagad och med underbara smaker av vingärsgelé och senap.

Karin

2017-08-24

Lättlagat! Mycket god rätt. Gjorde den i en form i ugnen efter att ha stekt filéerna i panna, 200 grader ca 20 min. Använde svart vinbärsgelé samt lite svartpeppar. Fullkornsris till samt sallad.

Elisabeth

2006-02-27

Ett enkelt och gott recept både till vardags och fest. Det här kommer jag göra fler gånger.

Anne-lie

2006-02-20

Testa liknande recept

Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
155 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsmarmelad
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga