Viltgryta med kummin
Den mustiga viltgrytan är perfekt att bjuda på en regnig höstkväll. Köttet får suga åt sig smak från lök, paprika och kummin i en blandning av öl och grädde. Ättiksgurka och pressad potatis kompletterar rätten på ett ypperligt sätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg viltkött av rostbiff, fransyska eller innanlår
1 gul lök
1 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
smör eller margarin till stekning
1 msk paprikapulver
1/2 tsk krossade kumminfrön
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 1/2 dl öl
1 msk majsstärkelse
ca 1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Omöjligt att såna här styckdetaljer ska bräseras under en timma. Räkna med några timmar för mört kött! Måste stå fel i receptet!
Cecilia
2024-10-01