Viltgryta med kummin

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Viltgryta med kummin

Den mustiga viltgrytan är perfekt att bjuda på en regnig höstkväll. Köttet får suga åt sig smak från lök, paprika och kummin i en blandning av öl och grädde. Ättiksgurka och pressad potatis kompletterar rätten på ett ypperligt sätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Viltgryta med kummin

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg viltkött av rostbiff, fransyska eller innanlår
1 gul lök
1 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
smör eller margarin till stekning
1 msk paprikapulver
1/2 tsk krossade kumminfrön
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 1/2 dl öl
1 msk majsstärkelse
ca 1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Omöjligt att såna här styckdetaljer ska bräseras under en timma. Räkna med några timmar för mört kött! Måste stå fel i receptet!

Cecilia

2024-10-01

Testa liknande recept

Het fläskcurry
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt falukorv med bräserad rödlök
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.7 av 5.
631 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga