Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Viltgryta med kummin

Den mustiga viltgrytan är perfekt att bjuda på en regnig höstkväll. Köttet får suga åt sig smak från lök, paprika och kummin i en blandning av öl och grädde. Ättiksgurka och pressad potatis kompletterar rätten på ett ypperligt sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ganska tunna skivor och dela dem i mindre bitar.
  2. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Bryn lite matfett i en gjutjärnsgryta. Lägg ner lök och paprika och låt dem få lite färg. Ta upp dem.
  4. Stek köttet i omgångar i matfettet i grytan. Krydda med paprikapulver, kummin, salt och svartpeppar. Tillsätt en del av ölet. Lägg på lock och låt köttet bräsera i 20-30 minuter.
  5. Späd med resten av ölet. Rör ut maizenan i grädden och tillsätt den. Blanda ner lök och paprika. Sjud i ytterligare 10-15 minuter.
  6. Servera med pressad potatis, ättiksgurka och sallad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 kg viltkött av rostbiff, fransyska eller innanlår
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk krossade kumminfrön
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 1/2 dl öl
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • ca 1 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?