Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vildris- och bönsallad

En stadig och smakrik bönsallad med vildris i en syrlig senapsvinägrett. Vildris- och bönsallad äter du som den är, med ett bröd till eller med en bit rökt lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga rismixen enligt anvisning på paketet.
  2. Häll av bönorna och spola av dem i kallt vatten.
  3. Förväll de gröna bönorna. Skala gurkan, kärna ur den och skäri halvmånar. Strimla salladslöken.
  4. Blanda alla ingredienser till salladen.
  5. Vispa ihop dressingen och blanda med salladen. Låt stå en stund så att smakerna blandas.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 paket vildrismix (à 250 g)
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 200 g färska gröna bönor eller frysta
  • 1 halv gurka
  • 3 salladslökar
Senapsvinägrett
  • 2 msk fransk osötad senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • juice av 1/2 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?