Vilda norrlandskotletter

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Vilda norrlandskotletter

Vilda norrlandskotletter är ett lättlagat och gott alternativ till din vardagsmiddag. Fläskkotletterna steks och serveras sedan med kokt potatis och en underbar sås tillagad av grädde, timjan, vitt vin, crème fraiche och enbär.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Vilda norrlandskotletter

Ingredienser

4 portioner
4   fläskkotletter
salt och peppar
250 g  fryst brysselkål
svartvinbärsgelé till serveringen

Sås

1 1/2 msk  smör eller margarin
1 1/2 msk  vetemjöl
1 dl  vatten
1 dl  torrt vitt vin
1 1/2 dl  grädde
1/2   köttbuljongtärning
1 krm  timjan
salt och peppar
2 msk  svartvinbärsgelé
2 msk  crème fraiche
1 msk  krossade enbär

Till servering

potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningnen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt mjöl med majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris-, havre- eller soja baserad ersättningsprodukt istället för grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Världens godaste sås, jag har även använt den till lammstek!

Karin

2003-11-01

OBS det står inte mängden på grädde och vetemjöl i sås receptet.

Rosie

2003-07-28

Testa liknande recept

Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig porterstek à la Levén
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 15 min att tillaga