Vilda norrlandskotletter
Vilda norrlandskotletter är ett lättlagat och gott alternativ till din vardagsmiddag. Fläskkotletterna steks och serveras sedan med kokt potatis och en underbar sås tillagad av grädde, timjan, vitt vin, crème fraiche och enbär.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
salt
peppar
250 g fryst brysselkål
svartvinbärsgelé till serveringen
Sås
1 1/2 msk smör eller margarin
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl grädde
1/2 köttbuljongtärning
1 krm timjan
salt
peppar
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk crème fraiche
1 msk krossade enbär
Till servering
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Världens godaste sås, jag har även använt den till lammstek!
Karin
2003-11-01OBS det står inte mängden på grädde och vetemjöl i sås receptet.
Rosie
2003-07-28