Vilda norrlandskotletter

4
2
Vilda norrlandskotletter

Vilda norrlandskotletter är ett lättlagat och gott alternativ till din vardagsmiddag. Fläskkotletterna steks och serveras sedan med kokt potatis och en underbar sås tillagad av grädde, timjan, vitt vin, crème fraiche och enbär.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Vilda norrlandskotletter

Ingredienser

4 portioner
4 fläskkotletter
salt och peppar
250 g fryst brysselkål
svartvinbärsgelé till serveringen

Sås

1 1/2 msk smör eller margarin
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl grädde
1/2 köttbuljongtärning
1 krm timjan
salt och peppar
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk crème fraiche
1 msk krossade enbär

Till servering

potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningnen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt mjöl med majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris-, havre- eller soja baserad ersättningsprodukt istället för grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Karin

2003-11-01

Världens godaste sås, jag har även använt den till lammstek!

Rosie

2003-07-28

OBS det står inte mängden på grädde och vetemjöl i sås receptet.