Koreansk biff med soya och sesam
Du snor snabbt ihop den här middagen med spännande koreanskt inslag. Biffen får stekas i sesamolja och sedan kokas med grönsaker, soja och råsocker. Serverad med ris är rätten fulländad och klar att avnjutas.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 röd chili
500 g lövbiff
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 dl japansk soja
1 tsk råsocker
2 msk sesamfrö
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
Till servering
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad menas med att "strimla på snedden"? :)
Janaki
2022-01-24Denna maträtten ska vi göra om! Riktigt gott tyckte vi! Jag minskade på vattnet och redde med maizena för jag tyckte det var för "soppigt". Grytan smakar som en biffgryta på asiatisk restaurang. Positivt överraskad!
Jeanette
2010-11-15Inte samma upplevelse att äta rätten som att läsa receptet.Helt ok men ingen höjdare.Ska göra rätten igen MEN öka på med vitlök och chili.Återkommer med nästa resultat.
Anita
2009-11-13