Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Koreansk biff med soya och sesam

Du snor snabbt ihop den här middagen med spännande koreanskt inslag. Biffen får stekas i sesamolja och sedan kokas med grönsaker, soja och råsocker. Serverad med ris är rätten fulländad och klar att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj purjolöken. Skala vitlök och morötter. Dela och kärna ur chili. Strimla purjolöken och chili på snedden.
  2. Finhacka vitlöken och skiva morötterna. Strimla lövbiffen.
  3. Stek köttet i raps och sesamolja. Tillsätt grönsakerna och fortsätt steka i några minuter.
  4. Tillsätt sedan soya, råsocker, sesamfrö, vatten och hönsbuljong. Koka sakta i 10 minuter. 
  5. Till servering: Servera grytan med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 röd chili
  • 500 g lövbiff
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk sesamfrö
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan