Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

Läckra, matiga mackor på vietnamesiskt vis. Har du inte gjort egen majonnäs tidigare är det dags nu! Ha ungefär samma temperatur på alla ingredienser och ta det lugnt med oljan i början så ska den inte skära sig.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

Ingredienser

4 portioner
600 g lövbiff
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 krm salt
4/5 dl neutral rapsolja
2 morötter
1/2 gurka
1 msk finriven ingefära
1 tsk sesamolja
1 stor baguette
1 msk stark chilisås (t ex Srirachasås)
1 kruka koriander
1 lime
olja till stekning
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Vi gjorde en macka enligt recept, och så en vegetarisk variant med strimlad ostronskivling istället för lövbiff. Mycket gott tyckte vi båda!

    Linn

  • Rätt stavning ska vara ”Bánh mì”. Gör om, gör rätt.

    Anh

  • Sonen tyckte inte riktigt att de smakade som baguetterna i Vietnam men ändå tyckte vi att det var gott. Jag använde vanlig olivolja istället för sesamolja (tycker inte om den smaken) och så hade jag i lite soja. Hade redan hemmagjord majonnäs så jag tog av den. Det var gott med de olika konsistenserna och smaker med krispig morot, mjukt bröd, styrkan från chilisåsen som mildrades av majonnäsen. En snabb, lättlagad och enkel lunchrätt. Tog max 20 min. Detta ska vi nog prova igen

    Britt-inger

  • Detta var något för 4 hungriga golfare att sätta tänderna i efter 18 hål! Oj, så mycket beröm för dessa matiga baugetter som var väl balanserade med sötma, sälta, syrlighet och sting!

    Anna-karin

  • Detta var något för 4 hungriga golfare att sätta tänderna i efter 18 hål! Oj, så mycket beröm för dessa matiga baugetter som var väl balanserade med sötma, sälta, syrlighet och sting!

    Anna-karin

  • Den här rätten får en att börja tänka på att dra dit pepparn växer...dvs Asien. Jättegott helt enkelt, hade varken sesamolja eller chilisås i mitt skafferi tidigare, men nu står de där som angemäna bekantskaper. Bytte ut koriadern mot 50/50 persilja och citronmeliss, direkt från kryddlandet, och de smakerna passade perfekt. Majonäsen kommer jag också att göra igen, använde lite citrontimjanvinäger jag hade stående och det blev riktigt lyckat. Eftersom jag inte är någon snabb hackare - eller har tillräckligt vassa knivar i lådan tog det längre tid än 30 minuter. Resterna tillsammans med lite nudlar blev goda matlådor till nästa dags lunch. Det här lagar vi igen!

    Astrid

  • Denna lilla asiatiska maträtt förgyllde vår sommarkväll på balkongen.  Den har så  många ljuvliga smaker och går väldigt snabbt att tillaga.  Vi vill framhålla krispigheten i morötterna, hettan från chilin, den lite brända smaken från sesamoljan och enkelheten från gurkan (den hemlagade majonnäsen blev också god!). Vi gillade denna minst sagt smakrika vietnamesiska baguette och ger den en synnerligen välförtjänt femma i betyg! Tilläggas ska att vi la till en vitlöksklyfta när vi stekte köttet.

    Karolin

  • Äntligen smaker som jag inte behövde förändra så mycket! Satte förstås en rejäl klyfta vitlök i såsen och ökade chilisåsen...och struntade i moroten, använde i stället tunt skivade rädisor som ger det krispiga men har mera smak. Snabbt att laga, ingredienser som är lätta att finna och det viktigaste - supergott!

    Liselott

  • Detta blev en ny klassiker hos oss! Jag minskade köttmängden med 1/4, bredde den ljuvliga majonnäsen på insidan av brödet, droppade ännu mer ovanpå, glömde svartpeppar och NJÖÖÖÖÖT! Uteslöt sesamoljan eftersom vi har en sojaallergiker.

    Maria

Testa liknande recept

  • Vietnamesisk lök- och biffwrap
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk råbiff
    Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk biff med soya och sesam
    Betyg 3.4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Het biff med bambuskott sambal oelek
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad