Vietnamesisk pho med biff

Vietnamesisk pho med biff och nudlar i buljong från det hälsosamma och smakrika asiatiska köket. Sockerärtor, böngroddar, jordnötter och örter är ingredienser som gör rätten mustig och smakrik.
 Ett recept från: 
Buffé nr 3, 2011

Ingredienser
4 portioner
250 g risnudlar
1 tsk olja till nudlarna
1  morot
1  schalottenlök
75 g sockerärtor
180 g färska böngroddar
1 dl salta jordnötter
2  skivor biff (à 150 g)
1 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl plockade örter (t ex koriander, basilika och mynta)
1  lime i klyftor
 ev asiatisk fisksås
 ev het chilisås (se Tips nedan)
Buljong
12 dl vatten
4/5 dl konc kyckling- eller kalvfond
3  citrongräs
6 cm ingefära
1  schalottenlök
Gör så här
01:00:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl fisksås och chilisås.
Energi2371 KJ / 567 kCal
Fett19 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Kommentarer
12 stEn autentisk pho har varken morötter, citrongräs, sockerärtor jordnötter. Vad märkligt att ni kallar denna rätt för Pho. Man blir lite provocerad som vietnames att kalla denna soppa för Pho, det ger folk som inte kan eller har ätit denna rätt en helt fel bild på vad Pho faktiskt är. Detta är en enkel nudelsoppa men kalla inte detta för Pho. En riktig Pho ska kokas länge av märgben, oxsvans eller annat nötkött för att få djup. Det viktigaste är ju kryddorna som inte ens finns i receptet alltså stjärnanis, kanel, svart kardemumma. fänkålsfrön, korianderfrön, kryddpeppar som ska torrrostas och kokas med i buljongen. Snälla läs på lite innan. Det är som att göra en janssons frestelse med morötter iställer för potatis, lax istället för anjovis...
Nina
Måste hålla med Jonas. Detta bör absolut inte kallas för "pho". Det visas ingen respekt mot denna traditionella rätt.
Maria
Autentisk Pho har inte morot, eller citrongräs i. Inte heller sockerärtor, eller jordnötter. Snälla skriv inte att det är Pho. Det här är bara en nudelsoppa. Visa lite respekt för den autentiska maträtten.
Jonas