Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Vietnamesisk marinerad lök

Ett exotiskt tillbehör med asiatiska toner är denna vietnamesiska marinerade lök med syrlig sås. Den gula löken låter du marinera i bland annat limejuice, fisksås, risvinäger och rapsolja med kryddning av chili och mynta, en lökblandning med smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva löken tunt. Blanda allt i en skål.
  2. Rör ner chili och mynta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 msk asiatisk fisksås
  • 1 1/2 tsk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/3 finhackad chilifrukt
  • 1/2 dl strimlad mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?