Vietnamesisk marinerad lök

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vietnamesisk marinerad lök

Ett exotiskt tillbehör med asiatiska toner är denna vietnamesiska marinerade lök med syrlig sås. Den gula löken låter du marinera i bland annat limejuice, fisksås, risvinäger och rapsolja med kryddning av chili och mynta, en lökblandning med smak!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Vietnamesisk marinerad lök

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
2 msk rapsolja
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk asiatisk fisksås
1 1/2 tsk risvinäger
1 msk socker
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad chilifrukt
1/2 dl strimlad mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat

Kommentar

Kan man förvara såsen under flera dagar, kallt såklart?

Lisette

2021-06-12

Testa liknande recept

Asiatisk dressing - nuoc cham
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vietnamesisk tofu
Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxsalsa med kräftstjärtar
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Avokadosallad med kungsräkor
Betyg 3.5 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanel- och chilimarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sweet kimchi på rödkål
Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad