Vietnamesisk marinerad lök

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Vietnamesisk marinerad lök

Ett exotiskt tillbehör med asiatiska toner är denna vietnamesiska marinerade lök med syrlig sås. Den gula löken låter du marinera i bland annat limejuice, fisksås, risvinäger och rapsolja med kryddning av chili och mynta, en lökblandning med smak!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Vietnamesisk marinerad lök

Ingredienser

4 portioner
1/2   gul lök
2 msk  rapsolja
1 1/2 msk  färskpressad limejuice
1 1/2 msk  asiatisk fisksås
1 1/2 tsk  risvinäger
1 msk  socker
1   pressad vitlöksklyfta
1/3   finhackad chilifrukt
1/2 dl  strimlad mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Kan man förvara såsen under flera dagar, kallt såklart?

Lisette

2021-06-12

Testa liknande recept

Nouc cham
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kimchee
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokadosallad med kungsräkor
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor
Betyg 4.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt vit fisk med ingefära och dill
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanel- och chilimarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga