Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Nouc cham

Nouc cham är en vietnamesisk dippsås som är suverän även som dressing till en asiatisk sallad. Lime och mynta ger en frisk smak till den smakrika såsen med risvinger och fisksås. Låt gärna salladsingredienser som tunna risnudlar och böngroddar dra i nouc chamsåsen en stund innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur chilin. Finhacka vitlöken och chilin. Blanda allt utom myntan i en skål. Låt gärna stå och dra i en kvart.
  2. Hacka myntabladen och rör i såsen. 
  3. Tillservering: Använd som dressing till en asiatisk sallad med böngroddar, risnudlar, strimlade sockerärtor och bladsallat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Nouc cham används oftast som en dippsås till t ex vietnamesiska vårrullar är också god till t ex räkor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk färskpressad lime
  • 2 tsk socker
  • 12 myntablad
Till servering
  • böngroddar
  • risnudlar
  • strimlade sockerärter
  • grön bladsallad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare