Nouc cham

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Nouc cham

Nouc cham är en vietnamesisk dippsås som är suverän även som dressing till en asiatisk sallad. Lime och mynta ger en frisk smak till den smakrika såsen med risvinger och fisksås. Låt gärna salladsingredienser som tunna risnudlar och böngroddar dra i nouc chamsåsen en stund innan servering.

Nouc cham

Ingredienser

4 portioner
1/2   chili
1   vitlöksklyfta
2 msk  risvinäger
2 msk  fisksås (nam pla)
2 msk  färskpressad lime
2 tsk  socker
12   myntablad

Till servering

böngroddar
risnudlar
strimlade sockerärtor
grön bladsallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Nouc cham används oftast som en dippsås till t ex vietnamesiska vårrullar är också god till t ex räkor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Det här receptet är annorlunda från det publicerat i buffé #04/2023 Är det här en uppdaterad version?

Chanelle

2023-08-03

Hejsan, ”nuoc cham” är den korrekta stavningen. Det smakas bättre med färskpressad citron. Mvh Linn D.

Linh

2021-04-24

Näringsvärde per portion

Energi971 KJ / 232 kCal
Fett7 g
Salt0.54 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Myntasås
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Myntate
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pho med biff och hoisinsås
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga