Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Nouc cham

Nouc cham är en vietnamesisk dippsås som är suverän även som dressing till en asiatisk sallad. Lime och mynta ger en frisk smak till den smakrika såsen med risvinger och fisksås. Låt gärna salladsingredienser som tunna risnudlar och böngroddar dra i nouc chamsåsen en stund innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur chilin. Finhacka vitlöken och chilin. Blanda allt utom myntan i en skål. Låt gärna stå och dra i en kvart.
  2. Hacka myntabladen och rör i såsen. 
  3. Tillservering: Använd som dressing till en asiatisk sallad med böngroddar, risnudlar, strimlade sockerärtor och bladsallat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Nouc cham används oftast som en dippsås till t ex vietnamesiska vårrullar är också god till t ex räkor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk färskpressad lime
  • 2 tsk socker
  • 12 myntablad
Till servering
  • böngroddar
  • risnudlar
  • strimlade sockerärtor
  • grön bladsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 971 kJ / 232 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer