Nouc cham

4
0
Nouc cham

Nouc cham är en vietnamesisk dippsås som är suverän även som dressing till en asiatisk sallad. Lime och mynta ger en frisk smak till den smakrika såsen med risvinger och fisksås. Låt gärna salladsingredienser som tunna risnudlar och böngroddar dra i nouc chamsåsen en stund innan servering.

Skriv ut
Nouc cham

Ingredienser

4 portioner
1/2
chili
1
vitlöksklyfta
2 msk
risvinäger
2 msk
fisksås (nam pla)
2 msk
färskpressad lime
2 tsk
socker
12
myntablad

Till servering

böngroddar
risnudlar
strimlade sockerärtor
grön bladsallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Nouc cham används oftast som en dippsås till t ex vietnamesiska vårrullar är också god till t ex räkor.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 971 KJ / 232 kCal
Fett 7 g
Salt 0.54 g
Kolhydrater 38 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept