Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
1
Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Jordgubbar marinerade i en lag av citronjuice, röd chilifrukt, kanelstänger och pepparmynta. Överraska dina gäster med denna intressanta smakkombination. Servera den till limepaj eller vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Ingredienser

10 portioner
1   röd chilifrukt
1 dl  vatten
1 dl  socker
2 msk  pressad citronjuice
2   kanelstänger
ca 1 l  jordgubbar eller annan frukt
1   liten kruka färsk pepparmynta

För alla

Jordgubbarna är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Mycket god och spännande kombination med chili och kanel. Var inte rädd för att prova det! Fantastisk med limepaj till. Många kräsna gäster har berömt denna dessert.

Anne

2006-06-06

Testa liknande recept

Lime- och myntamarinerade frukter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårsangria
Betyg 2.9 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Piggelin sommarsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Läskande "gubbar"
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga