Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Jordgubbar marinerade i en lag av citronjuice, röd chilifrukt, kanelstänger och pepparmynta. Överraska dina gäster med denna intressanta smakkombination. Servera den till limepaj eller vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered 1-2 dagar i förväg: Dela chilifrukten, ta inte bort fröfästet.
  2. Koka upp vatten, socker, citronjuice, kanelstång och chilifrukt. Låt koka i 10 minuter.
  3. Plocka ut chilifrukten efter halva tiden. Häll över lagen i skål ochs täll i kylen.
  4. Två timmar före servering: Rensa och skär jordgubbarna i klyftor. Häll den kalla lagen över. Riv ner myntabladen. blanda försiktigt. Låt stå framme till servering.
  5. Till servering: Skär upp fina tårtbitar (eller fyrkanter) av pajen, se Limepaj. Skeda på jordgubbar och lite av lagen.

För alla

Jordgubbarna är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 2 kanelstänger
  • ca 1 l jordgubbar eller annan frukt
  • 1 liten kruka färsk pepparmynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?