Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Jordgubbar marinerade i en lag av citronjuice, röd chilifrukt, kanelstänger och pepparmynta. Överraska dina gäster med denna intressanta smakkombination. Servera den till limepaj eller vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Ingredienser

10 portioner
1 röd chilifrukt
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk pressad citronjuice
2 kanelstänger
ca 1 l jordgubbar eller annan frukt
1 liten kruka färsk pepparmynta

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

När ska man ta bort kanelstängerna från lagen?

Marie

2024-12-29

Hej Marie! Kanelstängerna kan ligga kvar i lagen hela tiden. Hälsningar Leif

ICA-köket

2024-12-30

Mycket god och spännande kombination med chili och kanel. Var inte rädd för att prova det! Fantastisk med limepaj till. Många kräsna gäster har berömt denna dessert.

Anne

2006-06-06

Testa liknande recept

Vårsangria
Betyg 2.9 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Piggelin sommarsallad
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Läskande "gubbar"
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kaliforniska fruktspett
Betyg 2.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marinerade jordgubbar
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad