Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kimchee

Kimchee är ett ljuvligt gott tillbehör med koreanska smaker. Kinakålen blandas med ansjovisen och smaker av bland annat vitlök, senap och chilifrön. Kimcheen förbereds dagen innan och serveras kyld.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag 1: Ta loss hela kålblad och skölj dem väl. Strö över socker, salt och senapsfrön. Dela, kärna ur och hacka 3 av chilifrukterna. Fördela detta på bladen. Lägg samman och låt stå under tryck över natten.
  2. Dag 2: Häll bort vätskan. Kärna ur och hacka resterande chilifrukter. Mixa dem tillsammans med fisksås, ansjovis, vitlök, vinäger och soja i
    en matberedare. Grovstrimla kålen (1/2-1 cm breda). Häll marinaden över kålen och låt den stå kallt i minst 4 timmar eller över natten. Häll
    av vätskan före serveringen.

För alla

Fri från: gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Ingredienser

  • ca 500 g kinakål (salladskål)
  • 1/2 msk socker
  • 1/2 msk salt
  • 1 msk senapsfrön
  • 6 röda chilifrukter
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 3 ansjovisfiléer
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl risvinäger
  • 2 msk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?