Vietnamesisk marinerad lök

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vietnamesisk marinerad lök

Ett exotiskt tillbehör med asiatiska toner är denna vietnamesiska marinerade lök med syrlig sås. Den gula löken låter du marinera i bland annat limejuice, fisksås, risvinäger och rapsolja med kryddning av chili och mynta, en lökblandning med smak!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
2 msk rapsolja
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk asiatisk fisksås
1 1/2 tsk risvinäger
1 msk socker
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad chilifrukt
1/2 dl strimlad mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan man förvara såsen under flera dagar, kallt såklart?

    Lisette

Testa liknande recept

  • Asiatisk dressing - nuoc cham
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nuoc cham dippsås
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamesisk papayasallad
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokadosallad med kungsräkor
    Betyg 3.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt vit fisk med ingefära och dill
    Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor
    Betyg 4.5 av 5.217 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad