Vietnamesisk marinerad lök

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vietnamesisk marinerad lök

Ett exotiskt tillbehör med asiatiska toner är denna vietnamesiska marinerade lök med syrlig sås. Den gula löken låter du marinera i bland annat limejuice, fisksås, risvinäger och rapsolja med kryddning av chili och mynta, en lökblandning med smak!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Vietnamesisk marinerad lök

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
2 msk rapsolja
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk asiatisk fisksås
1 1/2 tsk risvinäger
1 msk socker
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad chilifrukt
1/2 dl strimlad mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Kan man förvara såsen under flera dagar, kallt såklart?

Lisette

2021-06-12

Testa liknande recept

Asiatisk dressing - nuoc cham
Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Nuoc cham dippsås
Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor
Betyg 4.5 av 5.215 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt vit fisk med ingefära och dill
Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Avokadosallad med kungsräkor
Betyg 3.5 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vietnamesisk papayasallad
Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad