Veteölskokta musslor

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Veteölskokta musslor

Musslor kokta i alkoholfri veteöl är ett måste i sommar! Musslorna får en härligt fyllig och syrlig smak av veteölen. Tillsätt en sås med grädde, ingefära, vitlök och chili som kokas upp med blekselleri och grön sparris. Servera med nybakat bröd.

Veteölskokta musslor

Ingredienser

4 portioner
2 kg blåmusslor
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 blekselleristjälk
12 gröna sparrisar
1 st röd chili
6 dl alkoholfri veteöl
4 dl grädde
1 krm salt
2 lime

Till servering

nybakt bröd
1 kruka koriander

Gör så här

00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2897 KJ / 691 kCal
Fett29 g
Salt2.93 g
Kolhydrater50 g
Protein55 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Öldrink med Cordial ”rosöl”
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Matjessill med kokta gulbetor
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ölbrässerade lammlägg
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvråbiff med friterad färskpotatis
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tårtfyllning med fluff
    Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad