Vetebullar

Betyg 1.9 av 5.
17 personer har röstat
2
Vetebullar

Vetebullar är ett bra recept på klassiska bullar som du fyller med kanel eller kardemumma. Degen och bullarna jäses i två omgångar. Låt bullarna kallna under en bakduk innan servering.

Vetebullar

Ingredienser

40 st
100 g mjölkfritt margarin
5 dl havredryck
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 - 1 1/4 dl socker
1 tsk finstött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning

100 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
2 tsk malen kanel eller kardemumma

Pensling

1 ägg

Garnerning

pärlsocker
mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.9 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

ska det vara 1,3 DL mjöl? låter lite

Felicia

2009-06-07

Pensla bullarna med vatten istället för uppvispat ägg, så blir receptet perfekt för ägg och mjölk- allergiker

Annika

2002-09-16

Testa liknande recept

Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Betyg 3.6 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelbullar
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska semlor
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelbullar i långpanna
Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogssmoothie med lingon och kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kardemummabullar med mandel
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga