Vegopaj med mycket hetta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vegopaj med mycket hetta

Vegopaj med mycket hetta är en lite nyttigare pajdeg som har en härligt het fyllning av röd chili, chilisås, vitlök och färskost med örter. Servera denna heta vegetariska paj med en fräsch blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman de båda mjölsorterna med matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min.
  2. Fyllning: Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Fräs chili, de båda löksorterna och morötterna i matfettet i en stekpanna. Tillsätt chilisås och salt och låt puttra några min.
  3. Fördela röran i pajskalet. Rör ut osten med mjölken och klicka på pajen. Strö över ströbrödet. Grädda ytterligare ca 10 min. Servera pajen med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 100 g färskost (med örter)
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan