Vegolasagne med aubergine och spenat

Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Vegolasagne med aubergine och spenat

En matig och ljuvligt god lakto-ovo-vegetarisk lasagne med aubergine, spenat och en krämig béchamelsås smaksatt med parmesanost.

Vegolasagne med aubergine och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 aubergine
2 vitlöksklyftor
olivolja
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
3 mozzarella (à 125 g)
2 burkar tomatsås gärna classico (à 400 g)
ca 12 lasagneplattor

Béchamelsås

8 dl mjölk
4 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl riven parmesan
1 1/2 tsk rinven muskotnöt

Till garnering

riven parmesan
färsk basilika

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jättejättegod lasagne! Hade velat haft ett till lager plattor bara, blev lite för mycket sås jämte resten av innehållet.

    Sarah

  • Dubbla spenaten och ta 2 auberginer ( recept för 4). Gottgottigottgott!

    Marianne

  • Mycket underliga proportioner, följde receptet men fick alldeles för lite aubergineröra men ett helt hav av sås. Rinnigt slutresultat samt en hel hög med disk. Finns mycket bättre lasagnerecept .

    Sara

  • Jag bytte ut spenaten mot svartkål.Det blev väldigt gott.

    Gunilla

  • Denna är grymt god! Jag bytte däremot ut allt mejeri mot veganska produkter eftersom vi dels äter sådan kost här hemma och dottern är allergisk mot mjölkprotein. Nästa gång ska jag testa att tillsätta lite baljväxter 🤩

    Michelle

  • Väldigt god lasagne! Använde färsk bladspenat, gick lika bra. Kan varmt rekommendera!

    Angelica

Testa liknande recept

  • Pasta al forno med frikadeller
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad