Vegogubbröra
Denna vegogubbröra är en lakto-ovo vegetarisk variant på den klassiska gubbröran! En gubbröra utan sill, där champinjoner, ägg, potatis och tångkaviar får ta huvudrollen. Perfekt till högtider som jul, midsommar eller påsk!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
4 fasta potatisar
2 ägg
100 g champinjoner
1 krm malen nejlika
1 krm malen kanel
2 krm malen kryddpeppar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
2 tsk vitvinsvinäger
Vit sås
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk röd tångcaviar
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill
salt
peppar
Till servering
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat utan knäckebröd till servering.
Energi425 KJ / 102 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
Hade aldrig trott att det skulle gå att göra en vegetarisk gubbröra. Men det här är riktigt gott!
John
2023-12-23Jag bytte ut tångrom mot hackad rödlök. Gubbröra blev mycket omtyckt och ska vara årets nyhet på julbordet😄
Anneli
2020-12-23Tyckte denna gubbröra var riktigt god! Jag stekte svampen i lite olivolja och hade i kryddorna i den vita såsen istället. Håller inte alls med Helene!
Magdalena
2019-04-21