Vegogubbröra 

7
5
Vegogubbröra 

Denna vegogubbröra är en lakto-ovo vegetarisk variant på den klassiska gubbröran! En gubbröra utan sill, där champinjoner, ägg, potatis och tångkaviar får ta huvudrollen. Perfekt till högtider som jul, midsommar eller påsk!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Vegogubbröra 

Ingredienser

8 bufféportioner
4 fasta potatisar
2 ägg
100 g champinjoner
1 krm malen nejlika
1 krm malen kanel
2 krm malen kryddpeppar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
2 tsk vitvinsvinäger

Vit sås

1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk röd tångcaviar
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill
salt
peppar

Till servering

knäckebröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat utan knäckebröd till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anneli

2020-12-23

Jag bytte ut tångrom mot hackad rödlök. Gubbröra blev mycket omtyckt och ska vara årets nyhet på julbordet😄

Magdalena

2019-04-21

Tyckte denna gubbröra var riktigt god! Jag stekte svampen i lite olivolja och hade i kryddorna i den vita såsen istället. Håller inte alls med Helene!

Hanna

2018-12-23

Att tillägga; svampen smakar kanske inte jättegott att äta som den är men när man blandat ihop den med såsen blir det supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 425 KJ / 102 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden