Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Vegogubbröra 

Denna vegogubbröra är en lakto-ovo vegetarisk variant på den klassiska gubbröran! En gubbröra utan sill, där champinjoner, ägg, potatis och tångkaviar får ta huvudrollen. Perfekt till högtider som jul, midsommar eller påsk!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen och låt den svalna. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter.
  2. Strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinägern. Lägg ner svampen och låt lagen koka in. Låt svalna.
  3. Skala och tärna äggen. Skala och skär potatisen i ca 1/2 x 1/2 cm stora tärningar.
  4. Vit sås: Blanda crème fraiche, majonnäs, tångkaviar, gräslök, dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ägg, potatis och svampen.
  5. Till servering: Servera gubbröran med knäckebröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 4 fasta potatisar
  • 2 ägg
  • 100 g champinjoner
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm malen kanel
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk vitvinsvinäger
Vit sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk röd tångcaviar
  • 2 msk finskuren färsk gräslök
  • 2 msk finskuren färsk dill
  • salt
  • peppar
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer