Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegofräs med ris

En riktigt god och enkel rätt för dig som inte äter kött. Fräs grönsaker som morötter, kålrabbi och paprikor tillsammans med quorn i en stekpanna. Servera sedan vegofräset tillsammans med ris och haricots verts. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Skala och skär kålrabbin i bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
  2. Fräs grönsakerna i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt quorn och låt fräsa med någon min.
  3. Blanda i ris och haricots verts och häll över vattnet blandat med sweet chilisås, soja och salt. Låt puttra utan lock ca 5 min.
  4. Servera vegofräset direkt ur panna med en klick gräddfil till.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: kontrollera ingrediensförteckningen på Quorn.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på Quorn.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på Quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 1 kålrabbi (1 st motsvarar ca 200 g)
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 2 msk olja
  • 1 påse djupfryst quorn (à 300 g)
  • 4 port kallt kokt ris gärna jasminris
  • 1 pkt djupfrysta haricots verts (à 300 g)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan