Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Ikväll bjuds det på en snabb och enkel vego-måltid. Här använder du en färdig vegoburgare som steks i pannan, stoppa burgarna i pitabröd och fyll på med härligt vitlökssmakande yoghurt och grönsaker efter eget val.

Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
2 dl grekisk yoghurt
2 msk soltorkad tomatcrème
salt
svartpeppar
4 vegoburgare (à 113 g)
2 msk olja
4 pitabröd

Till servering

sallad
skivad silverlök
feferoni

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad, silverlök och feferoni.
Energi1983 KJ / 476 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein25 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vegoburgare med ajvaryoghurt
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hamburgare i ciabatta med grönsaker
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad