Vegobullar på formbar färs

Betyg 4.5 av 5.131 personer har röstat
Receptet har 45 kommentarer
Vegobullar på formbar färs

Gör egna vegetariska köttbullar på formbar färs! Den formbara färsen gör det enkelt att få bullarna att hålla ihop. Vi smaksätter färsen med senap, soja och gul lök för en mustig smak. Kom ihåg att olja händerna innan du rullar vegobullarna så blir de släta och fina.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Vegobullar på formbar färs

Ingredienser

40-50 st
1/2 gul lök
1/2 msk olja
1 dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
1 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 msk kinesisk soja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
500 g tinad fryst formbar vegofärs
rapsolja (till stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

45 st
  • Färsbolllar med riktigt god smak. Jag rekommenderar att använda färs gjord på soja istället för en gjord på ärta, som jag gjorde. De blir alldeles för mjuka.

    Ulrika

  • Vilken temperatur ska de ha när de är färdiga?

    Monica

    Hej Monica! ca 70 grader brukar vara bra innertemperatur. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej, med vanlig köttfärs brukar man ha 1,5 tsk salt till 500 gr färs. Blir det inte smaklöst med 2 kryddmått? Carina

    Carina

  • Använder man formbar färs behövs ingen ströbröd i grädde.

    Linda

  • Varför är det lök i vegofärsen? Jag får ont i magen och gaser av lök och vitlök och för starka kryddor

    Elisabeth

    Hej Elisabeth! Du får nog läsa det på innehållsförteckningen för alla färser innehåller olika ingredienser. Hoppas du hittar någon utan lök. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jättegoda och enkla att tillaga ... perfekt recept!

    Catarina

  • Jättegoda! Snabba, smidiga och så goda! Gjorde dem till dottern som är vegetarian och smakade själv på dem och måste säga att de var otroligt goda och bra i konsistensen med. De kommer jag göra fler gånger, även till mig själv fast jag är köttätare.

    Karina

  • Fungerar det att ugnssteka dem i långpanna ? Jag gör alltid det med nötfärs

    Gudrun

    Hej Gudrun! Det fungerar men bäst blir det om du steker dem i panna så det får lite yta. Blir rätt mjuka annars. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Går det att frysa in dem om man vill steka o spara eller tappar de då form o smak?

    Christina

    Hej Christina! Ja, det går bra att frysa in dem när bullarna är färdigstekta. Hälsningar Redaktionen

    ICA-köket

  • Hur länge håller de i kylen?

    Marie-louise

    Hej Marie-Louise! Stekta så håller dom 3-4 dagar i kylen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Tacogratäng med linser och blomkål
    Betyg 3.9 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk lasagne
    Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tacogratäng med nachos och majs
    Betyg 4.1 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linslasagne med krämigt osttäcke
    Betyg 4.4 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegetarisk chili
    Betyg 4.3 av 5.244 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tacopaj med minitomater
    Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad