Vego pastagryta med fetaost

Betyg 3.5 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Vego pastagryta med fetaost

God vegogryta med pasta och fetaost som tack vare sin korta tillagningstid fungerar perfekt som vardagsmiddag. Pastagrytan med fetaost smakar underbart och blir lätt en återkommande klassiker.

Vego pastagryta med fetaost

Ingredienser

4 portioner
4 portioner pasta (gärna fullkorn)
1 rödlök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 liten zucchini
2 msk olivolja
2 dl kokta svarta bönor
20 svarta oliver
100 g fetaost
1/2 kruka basilika (färsk)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Att skriva ”vego” när detta inte ör vegansk mat tycker jag är lite vilseledande. Använd istället ”vegitariskt” när det inte finns kött med men däremot tex. ost

    Elisabeth

    Tack för din kommentar Elisabeth! Det är lite knepigt detta med olika benämningar. På ICA använder vi Vego som ett samlingsbegrepp för en växtbaserad kost där mjölk och/eller ägg kan ingå. Om du söker på veganska recept får du endast upp recept helt utan animalier. https://www.ica.se/recept/vegan/ Hoppas det hjälper dig. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Väldigt gott, enkelt och snabbt.

    Carina

  • Det är fetaost i så inte vegetariskt och inga kryddor?

    Rosalie

  • Sorry, kcal/portion finns med. Läste slarvigt/ Ann-Britt

    Ann-britt

  • Det vore så bra om kcal/portion fanns med. Med Vänlig Hälsning Ann-Britt

    Ann-britt

  • Detta är våran favorit bland vegetariska rätter! Går att variera med det man har hemma! Lite olivolja och örtsalt över pastan och allt när det är klart gör pricken över i:et. Vi äter nog detta minst varannan vecka!

    Jannike

  • Varför visar man en bild på en pastagryta som innehåller zuccini men presenterar ett recept utan???

    Ulrika

  • Men på bilden ser det inte alls ut som om de har "fräst på" lök, bönor och paprika...

    Ewa-charlotte

  • Jättegott! Snabbt å lätt att laga. Jag tog i mer oliver än det stod, även lite mer fetaost. Kommer laga detta igen.

    Sofia

  • SvaR TILL sARA: Jag tog nästan ett stånd basilika, Det var OK. Tänker ta mindre paprika nästa gång. Annars gott.

    Esbjörn

Näringsvärde per portion

Energi2039 KJ / 487 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grekiska bönor med matvete
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grekisk sallad med pasta
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel grekisk potatisgratäng
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bönsallad med grekiska biffar
    Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grekiska grönsakspaket
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad