Vego kebab Mexico style

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
0Klimatsmart
Vego kebab Mexico style

Kebab på mexikanskt vis som lagas med vegetarisk kebab. Många smaker förenas i en tomatsalsa med lime och koriander, grillad ananas och en salsa verde. Förläng sommaren med denna rätt som ger en härlig smak och semesterkänsla.

Vego kebab Mexico style

Ingredienser

4 portioner
1/2 ananas
2 tomater
1/2 silverlök
1 dl plockad koriander
1/2 lime
1/2 spetskålshuvud

Salsa verde

100 g färsk spenat
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm sambal oelek
1 krm spiskummin
1 krm salt
1 dl olivolja

Till servering

1 paket vegetarisk kebabspett (à 280 g)
12 mini tortillabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3118 KJ / 746 kCal
Fett36 g
Salt1.52 g
Kolhydrater83 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Helgrillad ananas
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad ananas med grönt te
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ananas- och kokosdrink - Hangover Rx
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananassorbet
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dubbelmacka med skinka och ananas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ananasspett
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga