Vego kebab Mexico style
Kebab på mexikanskt vis som lagas med vegetarisk kebab. Många smaker förenas i en tomatsalsa med lime och koriander, grillad ananas och en salsa verde. Förläng sommaren med denna rätt som ger en härlig smak och semesterkänsla.
Ingredienser
4 portioner
1/2 ananas
2 tomater
1/2 silverlök
1 dl plockad koriander
1/2 lime
1/2 spetskålshuvud
Salsa verde
100 g färsk spenat
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm sambal oelek
1 krm spiskummin
1 krm salt
1 dl olivolja
Till servering
1 paket vegetarisk kebabspett (à 280 g)
12 mini tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3118 KJ / 746 kCal
Fett36 g
Salt1.52 g
Kolhydrater83 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer