Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vegetariska biffar med myntasås

Ett roligt och fräscht alternativ för dig som är sugen på något vegetariskt. De vegetariska biffarna - som du exempelvis kan göra av quorn - serveras tillsammans med en härligt smakrik myntasås.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Myntasås: Blanda samtliga ingredienser till myntasåsen och låt såsen stå i kylskåpet så att smaken utvecklas.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn lätt tillsammans med quornfärsen.
  3. Strimla spenaten och lägg i färsen. Smaksätt med salt, sambal oelek och paprika/zucchini. Stek färsen ytterligare en liten stund.
  4. Blanda avsvalnad färs med ägg, vetemjöl och ost i en skål. Forma till 8 biffar (för 4 port) och stek dem i olja på medelvärme, ca 2-3 minuter per sida. Servera gärna couscous till biffarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen för samtliga allergener.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt quornfärs eller annan vegetarisk färs (à ca 350 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tinad spenat
  • salt och peppar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk crostineria paprika/zucchini eller ajvar relish
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk rapsolja
Myntasås
  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 tsk socker
Tillbehör
  • couscous
Lägg till i inköpslistan