Vegetarisk Tikka Masala

16
3
Vegetarisk Tikka Masala

En tät och smakrik vegetarisk Tikka Masala på buljong, linser, kikärtor och blomkål. Yoghurten ger en lätt syrlighet som balanserar perfekt mot det kryddiga.

Vegetarisk Tikka Masala

Ingredienser

4 portioner

Tikka Masala

480 g tikka masala grytbas
500 g färsk vegetarisk pytt
1 dl röda linser
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
390 g kikärtor
300 g fryst blomkål
1 dl matyoghurt (8%)
salt

Ris

4 port basmatiris
1/2 tsk gurkmeja
1 kanelstång

Till servering

turkisk yoghurt
naanbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Servera med grovhackad färsk koriander.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Vaclav

2018-06-15

Jag lagade den här grytan för ett tag sedan, och tyckte inte i ärlighetens namn den var någon träff. Men efter att ha upptäckt en matlåda med denna gryta gömd i frysen, upptäckte jag att den faktiskt inte var så dum, speciell som en del av buffé. Smakerna kanske måste sätta sig först, även om jag inte rekommenderar en omväg under ett halvår via frysen... Det är faktiskt en himla praktisk rätt, där man bara slänger ihop en del halvfabrikat. Ge den en chans!

Redaktionen

2017-10-16

Hej Liva! Den vegetariska innehåller potatis, sötpotatis, lök och morötter. Lycka till! Hälsningar Michelle

Liva

2017-10-14

Hej! Skulle gärna vilja testa receptet, men har ingen lust att köpa färdigt pytt, ungefär vilka grönsaker ingår i den så man kanske kan välja att hacka upp dessa själv hemma?

Näringsvärde per portion

Energi 2684 KJ / 643 kCal
Fett 17 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 93 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden