Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Vegetarisk Tikka Masala

En tät och smakrik vegetarisk Tikka Masala på buljong, linser, kikärtor och blomkål. Yoghurten ger en lätt syrlighet som balanserar perfekt mot det kryddiga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina blomkålen och låt rinna av väl.
  2. Tikka Masala: Blanda tikka masala, vegetarisk pytt, linser och buljong i en kastrull koka upp och låt sjuda ca 25 minuter. Rör om då och då.
  3. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen med gurkmeja och kanelstång i vattnet 
  4. Tikka Masala: Häll kikärtorna i en sil, skölj noga och låt rinna av. Tillsätt kikärtor och blomkål i kastrullen och koka upp. Rör ner yoghurten och smaka av med salt.
  5. Till servering: Servera grytan med ris, yoghurt och naanbröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Servera med grovhackad färsk koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
Tikka Masala
  • 480 g tikka masala grytbas
  • 500 g färsk vegetarisk pytt
  • 1 dl röda linser
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 390 g kikärter
  • 300 g fryst blomkål
  • 1 dl matyoghurt (8%)
  • salt
Ris
  • 4 port basmatiris
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 kanelstång
Till servering
  • turkisk yoghurt
  • naanbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2684 kJ / 643 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept