Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegetarisk pytt med saltbakad rödbeta och pepparrotsyoghurt

Tänker du göra något vegetariskt till middag? Prova då detta recept på vegetarisk pytt med saltbakad rödbeta och pepparrotsyoghurt. Stek grönsaker, zucchini och paprika medan rödbetorna bakas i ugn. Servera ihop med honungssötad pepparrotsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med rödbetorna som tvättas noga och placeras på grovt salt i en ugnssäker form. Ställ mitt i ugn i ca 200°C i 45 min.
  2. Pytt: Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka löken och vitlöken. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Stek rotfrukterna i matfettet i en stekpanna tills de blivit lagom mjuka. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna zucchinin. Tillsätt zucchinin och paprikan i stekpannan mot slutet av stekningen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Yoghurt: Riv pepparroten och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut rödbetorna och skala dem. Servera dem med pytten tillsammans med pepparrotsyoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 rödbetor
  • grovsalt
Vegetarisk pytt
  • 400 g potatis
  • 100 rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 röd paprika
  • 1/2 zucchini
  • salt
  • svartpeppar
Pepparrotsyoghurt
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan