Saltinbakade rödbetor

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Saltinbakade rödbetor

De saltinbakade rödbetorna blir extra smakrika. Tillagningstiden beror på hur pass nyskördade betorna är, samt givetvis också hur stora de är. Rödbetorna får precis lagom sälta av salttäcket och är ypperliga som tillbehör till fisk, kyckling och fläskkött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Saltinbakade rödbetor

Ingredienser

4 portioner
1 kg  grovsalt
1 dl  vetemjöl
2   äggvitor
1 dl  vatten
500 g  rödbetor

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Hej! Ni skriver att rätten är äggfri, men i receptet ingår äggvita. Hur tänker ni kring det "äggfria"?

Jeanette

2023-12-12

Oh nej! Tack Jeanette för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-12-14

Testa liknande recept

Vegetarisk Wellington
Betyg 4.3 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetsbröd med tapenade
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltinbakad wasabi- och sesamlax med grillad broccoli
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta rödbetor
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetshjärtan med pepparrot- och krassesås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetslasagne med timjan
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga