Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saltinbakade rödbetor

De saltinbakade rödbetorna blir extra smakrika. Tillagningstiden beror på hur pass nyskördade betorna är, samt givetvis också hur stora de är. Rödbetorna får precis lagom sälta av salttäcket och är ypperliga som tillbehör till fisk, kyckling och fläskkött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda grovsalt och mjöl i en bunke. Tillsätt äggvitor och vatten. Rör ihop till en smulig massa.
  3. Fördela lite av saltblandningen i botten av en ugnsform. Lägg på rödbetorna med skalet kvar. Täck över betorna med resterande saltblandning. Forma med händerna så att saltet täcker helt.
  4. Tillaga i mitten av ugnen i 40–60 minuter. Låt svalna något. 
  5. Knacka bort det hårda salttäcket. Skala betorna och servera.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg grovsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 äggvitor
  • 1 dl vatten
  • 500 g rödbetor
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer