Saltinbakade rödbetor
![Saltinbakade rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_95039/cf_259/saltinbakade_rodbetor_.jpg)
De saltinbakade rödbetorna blir extra smakrika. Tillagningstiden beror på hur pass nyskördade betorna är, samt givetvis också hur stora de är. Rödbetorna får precis lagom sälta av salttäcket och är ypperliga som tillbehör till fisk, kyckling och fläskkött.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
![Saltinbakade rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_95039/cf_259/saltinbakade_rodbetor_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg grovsalt
1 dl vetemjöl
2 äggvitor
1 dl vatten
500 g rödbetor
För alla
Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej! Ni skriver att rätten är äggfri, men i receptet ingår äggvita. Hur tänker ni kring det "äggfria"?
Jeanette
2023-12-12Oh nej! Tack Jeanette för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-14