Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegetarisk pastagryta med fetaost

God gryta med pasta och fetaost som tack vare sin korta tillagningstid fungerar perfekt som vardagsmiddag. Vegetarisk pastagryta med fetaost smakar underbart och blir lätt en återkommande klassiker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla rödlöken. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och zucchinin i bitar. Låt bönorna rinna av.
  3. Hetta upp oljan i en panna och fräs hastigt löken, paprikorna, zucchinin och bönorna.
  4. Tillsätt pastan och låt allt bli genomvarmt. Tärna och rör i fetaost och oliver.
  5. Strimla basilikan och strö över. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastagrytan med brytbröd.

För alla

Byt ut pastan mot gluten- eller äggfri pasta om du inte tål gluten eller ägg. Byt ut fetaosten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta
  • 1 rödlök
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 liten zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 20 svarta oliver
  • 100 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika (färsk)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2039 kJ / 487 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept