Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegetarisk couscous

Vegetarisk couscous är en god vegetarisk rätt som är enkel att göra. Koka couscous med sirap, grönsaksfond och rödlök och stek squash, paprika och vitlök. Blanda grönsakerna med couscousgrynen i en skål och servera med gräddfil. Smaskigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med grönsaksfonden, hälften av svartpeppar, sirapen och den finhackade rödlöken. Rör ner couscousgrynen och låt grynen svälla ca 10 min under lock.
  2. Skölj, kärna ur och strimla under tiden paprikorna. Skölj och strimla squashen. Fräs grönsakerna i oljan i en stekpanna. Smaksätt med salt, peppar och den pressade vitlöksklyftan.
  3. Blanda grönsakerna med couscousgrynen i en skål och servera med gräddfilen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 dl couscousgryn
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 squash
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?