Veganska våfflor
Frasiga veganska våfflor utan smör, ägg och mjölk. Frasvåfflorna blir goda och lätta och är perfekta till en våffelfika eller en vegansk brunch. Toppa gärna våfflorna med din favoritsylt och vispad växtbaserad grädde.
Ingredienser
8 våfflor
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
2 krm salt
2 1/2 dl havredryck
2 1/2 dl kallt vatten
50 g mjölkproteinfritt margarin
Serveringsförslag
vispad vispbar växtbaserad grädde och sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per våffla utan serveringsförslag.
Energi633 KJ / 159 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Mycket goda och frasiga våfflor! Blev lite nervös över konsistensen på smeten då den var rinnigare än andra recept jag provat, men det blev riktigt bra ändå.
Hanna
2024-08-10Det här receptet är ett jag alltid kommer tillbaka till. Extra gott om man bryner margarinet så det får lite färg. Lagom tjock smet
Michaela
2024-06-28Väldigt mycket vätska i smeten och tog mer än dubbelt så lång tid att grädda jämfört med andra recept. Våfflan gick sönder när vi lyfte på locket och kikade om den inte var klar snart
Sara riis
2024-03-26