Frasiga glutenfria majsvåfflor
Frasiga glutenfria majsvåfflor gräddas i smort våffeljärn och glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna så våfflorna blir lätta och spröda. Toppa med bär och grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
10 st
6 dl majsstärkelse (Maizena)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smeten var tunn som soppa och rann ut ur våffeljärnet. Något stämmer inte med detta recept.
Kia
2021-12-30Supergott recept! Jag har provat både med Lailas glutenfria blåa mjölmix och med havremjöl. Använde även Vegan bredbart. Valde havremjöl för att få lite mer näring än de glutenfria mixarna. Blev supergott, men lite mer matiga våfflor. Man får grädda dem lite längre och inte riktigt så fluffiga som icke glutenfria våfflor, men mig gör det inget då jag älskar havre!! Lät också smeten vila ett tag i kylen innan, kanske 30-60 minuter.
Miranda
2021-03-19Gott! Men tunn och svårjobbad smet
Jenni
2020-03-01