Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frasiga glutenfria majsvåfflor

Frasiga glutenfria majsvåfflor gräddas i smort våffeljärn och glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna så våfflorna blir lätta och spröda. Toppa med bär och grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Rör ner mjölk och vispa slätt. Tillsätt ägg och smält smör. Vispa smeten slät.
  2. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 6 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 100 g smält smör
Lägg till i inköpslistan