Frasiga glutenfria majsvåfflor

60
9
Frasiga glutenfria majsvåfflor

Frasiga glutenfria majsvåfflor gräddas i smort våffeljärn och glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna så våfflorna blir lätta och spröda. Toppa med bär och grädde.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Frasiga glutenfria majsvåfflor

Ingredienser

10 st
6 dl
majsstärkelse (Maizena)
2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
6 dl
mjölk
4
ägg
100 g
smält smör

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Miranda

2021-03-19

Supergott recept! Jag har provat både med Lailas glutenfria blåa mjölmix och med havremjöl. Använde även Vegan bredbart. Valde havremjöl för att få lite mer näring än de glutenfria mixarna. Blev supergott, men lite mer matiga våfflor. Man får grädda dem lite längre och inte riktigt så fluffiga som icke glutenfria våfflor, men mig gör det inget då jag älskar havre!! Lät också smeten vila ett tag i kylen innan, kanske 30-60 minuter.

Jenni

2020-03-01

Gott! Men tunn och svårjobbad smet

Céline

2019-10-09

Hej igen. Nu har jag precis gjort våfflorna. Kan säga som så att de är goda, men i mitt fall blir de väldigt kompakta och torra. Inte så tunga egentligen, men ändå lite torra och inte alls som vanliga lätta och lite lätt fluffiga våfflor. Dessutom tog det drygt 3 timmar att göra dem, så jag lär nog inte göra dem så ofta hehe.

Testa liknande recept