Frasiga glutenfria majsvåfflor

71
10
Frasiga glutenfria majsvåfflor

Frasiga glutenfria majsvåfflor gräddas i smort våffeljärn och glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna så våfflorna blir lätta och spröda. Toppa med bär och grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Frasiga glutenfria majsvåfflor

Ingredienser

10 st
6 dl majsstärkelse (Maizena)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Kia

2021-12-30

Smeten var tunn som soppa och rann ut ur våffeljärnet. Något stämmer inte med detta recept.

Miranda

2021-03-19

Supergott recept! Jag har provat både med Lailas glutenfria blåa mjölmix och med havremjöl. Använde även Vegan bredbart. Valde havremjöl för att få lite mer näring än de glutenfria mixarna. Blev supergott, men lite mer matiga våfflor. Man får grädda dem lite längre och inte riktigt så fluffiga som icke glutenfria våfflor, men mig gör det inget då jag älskar havre!! Lät också smeten vila ett tag i kylen innan, kanske 30-60 minuter.

Jenni

2020-03-01

Gott! Men tunn och svårjobbad smet