Veganska mini-cheesecakes med choklad

Receptet på en magiskt god vegansk efterrätt? Frozen cheesecake med choklad i miniformat, där botten görs på mandlar, kokos, dadlar och kakao med en fyllning av cashewnötter mixade med bland annat kokosmjölk, kakao och sirap.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
12 st
Fyllning
4 dl naturella cashewnötter
3 dl kokosmjölk
1 dl lönn- eller agavesirap
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
Botten
1 1/2 dl mandel
1 dl riven kokos
10 urkärnade färska dadlar
2 msk kakao
2 msk kokosolja
1 krm salt
Topping
1 dl hackad mandel
2 dl hackad vegansk mörk choklad
Gör så här
05:00:00
06:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi2059 KJ / 492 kCal
Fett37 g
Salt0.1 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
7 stHur länge kan man ha dem i frysen? Kan man göra dem 1-2v innan de ska serveras?
Elin
Chill guy behöver smaka det
Tatiana
Jag körde fyllningen i en blender, efter att ha låtit cashewnötterna rinna av i ett durkslag, och fyllningen blev riktigt krämig och god! Jag var orolig att den skulle skära sig då jag läst i kommentarerna att den gjort det, men den blev jättefin!
Nina
Körde fyllningen längre i mixern o då skar den sig knappt
Susanne
Fyllningen smakar gott men skär sig. Kanske mina cashew var för blöta.? Ska torka av nästa gång. Vad är en blender?
Susanne
Kan man byta ut kokosmjölken mot tex havremjölk?
Sabina
Hej Sabina! Tveksamt om det blir bra, risken är att det blir isigt. Möjligen om det kan fungera med vispbar sojagrädde, om det är just kokosmjölken du vill byta ut. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Tar längre än 15 min för dem att tina. Annars mycket gott!
Iuliia