Vegansk tacopaj
Du läste rätt, det här är en 100 % plantbaserad tacopaj! Tacofärsen får den rätta smaken med bland annat vitlök, paprikapulver, spiskummin och oregano. Det hela toppas med en härlig och helt vegetarisk ostsås (!) gjort på cashewnötter och paprika. Fredagsmyset är räddat!
Ingredienser
6 portioner
Ostsås
100 g blötlagda cashewnötter
1 gul paprika
1 klyfta vitlök
3 msk näringsjäst
2 msk rapsolja
1 tsk lökpulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 - 2 dl vatten
salt och peppar efter smak
Pajdegen
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 tsk paprikapulver
150 g mjölkfritt matfett
1 - 2 msk vatten
Tacofärsen
1 stor gul lök
3 klyftor vitlök
1 zucchini
ca 3 msk olja att steka i
1 msk rökt paprikapulver
1 msk mald spiskummin
1 1/2 msk torkad oregano
2 msk tomatpuré
300 g vegofärs
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 1/2 msk ljus sojasås
1 1/2 msk grönsaksfond
100 g majs
salt och peppar efter smak
1 msk färsk limejuice
Tillbehör och toppings
10 st körsbärstomater
1 krm paprikapulver
1 näve färsk persilja
sallad
havrebaserad crème fraiche till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan ni inte snälla sätta ut i recepten hur man gör glutenfri variant? Med så många som undviker gluten så borde det vara en bra grej. Tack ni är super tycker jag! 😜
Malin
2020-09-01Hej Malin! Vad roligt att du gillar våra recept. Prova att göra denna pajdeg men uteslut citronskalet och tillsätt 1/2 tsk paprikapulver. Byt citronsaft mot vatten. https://www.ica.se/recept/glutenfri-pajdeg-718349/ Kontrollera även noga innehållet i vegofärsen, fonden och välj en glutenfri växtbaserad fraiche till servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-01Hur går denna paj att frysa in?
Hilda
2019-04-23Hej Hilda! Inget vi har provat men det borde gå. Hör gärna av dig till oss hur det går. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-24Väldigt god. Men inget man slänger ihop en stressig torsdagkväll ;-)
Tomas
2018-01-16