Vegansk sockerkaka

Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi8419 KJ / 2014 kCal
Fett59 g
Salt4.26 g
Kolhydrater340 g
Protein22 g
Kommentarer
14 stEn bbc jag är det å
Susanne
Mycket god, men tog 90 gr mjölkfritt margarin och Barista Odly Good havredryck, samt la i skivade äpplen blandade i kanel. Gräddade 30 min. Monika
Monika
Min socker kaka har varit inn i 45 minuter och är inye kla? Beror det på ugnen eller haar jag gjort fel
Linnea
Världen bästa recept! Har bakat den massor med gånger senast som tigerkaka.
Ulla
Världens bästa recept! Har bakat den massor med gånger med olika smaksöttningar ex citron, kakao pepparkakskryddor.
Ulla
Godaste veganska sockerkakan jag har bakat! Väldigt lättbakat också! Jag gjorde en Toscatäcke med sojamjölk, kokossocker, olivolja och fullkornsspelt ovanför kakan. Hade också i ett äpple med kanel och kokossocker. Ersatte också 0,5 dl mjöl med vallmofrön och 0,5 dl mjöl med havremjöl. I övrigt siktat spelt istället för vetemjöl. Ersatte med sojamjölk och olivolja som fungerade bra i.
Cecilia
Busenkel och så god! Ersatte hälften att vetemjölet med mandelmjöl. Färsk kardemumma viktig! Klar på noll tid. Tack för fint snabbt recept!
Lyssa
Vill du vara ker på att det inte finns risk för ev allergier så använd inte ströbröd till formen då de kan innehålla både mjölk & ägg.
Jessica
Jättegod! Den är lite torr kan jag tycka, så kanske borde det vara mer margarin. Jag hade i citronskal från en citron, och det blev gott.
Carl-joar
Uteslöt kardemumma och provade med blåbär istället, lade på lite längre tid i ugnen blev bra konsistens men hade använt mer vaniljsocker om jag gjorde det igen.
Alexandra