Vegansk sockerkaka

Betyg 4.4 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Vegansk sockerkaka

Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

Vegansk sockerkaka

Ingredienser

10 portioner

Sockerkaka

50 g smält mjölkfritt margarin
1/2 tsk kardemummakärnor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 1/2 dl havredryck

Till formen

mjölkfritt margarin
ströbröd eller kokos

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • En bbc jag är det å

    Susanne

  • Mycket god, men tog 90 gr mjölkfritt margarin och Barista Odly Good havredryck, samt la i skivade äpplen blandade i kanel. Gräddade 30 min. Monika

    Monika

  • Min socker kaka har varit inn i 45 minuter och är inye kla? Beror det på ugnen eller haar jag gjort fel

    Linnea

  • Världen bästa recept! Har bakat den massor med gånger senast som tigerkaka.

    Ulla

  • Världens bästa recept! Har bakat den massor med gånger med olika smaksöttningar ex citron, kakao pepparkakskryddor.

    Ulla

  • Godaste veganska sockerkakan jag har bakat! Väldigt lättbakat också! Jag gjorde en Toscatäcke med sojamjölk, kokossocker, olivolja och fullkornsspelt ovanför kakan. Hade också i ett äpple med kanel och kokossocker. Ersatte också 0,5 dl mjöl med vallmofrön och 0,5 dl mjöl med havremjöl. I övrigt siktat spelt istället för vetemjöl. Ersatte med sojamjölk och olivolja som fungerade bra i.

    Cecilia

  • Busenkel och så god! Ersatte hälften att vetemjölet med mandelmjöl. Färsk kardemumma viktig! Klar på noll tid. Tack för fint snabbt recept!

    Lyssa

  • Vill du vara ker på att det inte finns risk för ev allergier så använd inte ströbröd till formen då de kan innehålla både mjölk & ägg.

    Jessica

  • Jättegod! Den är lite torr kan jag tycka, så kanske borde det vara mer margarin. Jag hade i citronskal från en citron, och det blev gott.

    Carl-joar

  • Uteslöt kardemumma och provade med blåbär istället, lade på lite längre tid i ugnen blev bra konsistens men hade använt mer vaniljsocker om jag gjorde det igen.

    Alexandra

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi8419 KJ / 2014 kCal
Fett59 g
Salt4.26 g
Kolhydrater340 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Vegansk saffranskaka
    Betyg 4.4 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk prinsesstårta
    Betyg 3.7 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm choklad med kardemumma
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kardemummakakor
    Betyg 4.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärscheesecake i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk Janssons frestelse
    Betyg 4.1 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad