Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegansk sillsallad

Med syran från kaprisen och saltgurkan kommer ingen att sakna sillen i denna sillfria sillsallad. Det är sprakande, färgglatt och väldigt gott! Piffa till din veganska sillsallad lite extra genom att färga vispad sojagrädde rosa med rödbetsspad och servera till.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka löken. Dela, kärna ut och finhacka äpplet. Skala och skär potatisen i små tärningar. Finhacka saltgurka och kapris.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Krydda med salt. Låt stå 10 minuter.
  3. Pressa ner sillsalladen i en liten plastklädd skål. Vänd upp på ett fat.
  4. Vispa grädden rosa med rödbetsspadet. Servera till sillsalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ge den veganska sillsalladen gott sting av lite riven pepparrot!

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 2 saltgurkor
  • 2 msk kapris
  • 3 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 1/2 salt
  • 2 dl vispbar sojagrädde
  • ev 1 msk rödbetsspad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 347 kJ / 84 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept