Krämigt kamutvete med grön pytt

12
2 Klimatsmart
Krämigt kamutvete med grön pytt

Vegetarisk pytt med kamutvete, sojafärs och härligt gröna ingredienser som ärtor, bladselleri och zucchini. Koka upp kamutvetet i havredryck för extra krämighet. Stek sojafärs, pressa över citronsaft och klipp över dill. Sedan är du redo att servera och briljera!

Skriv ut
Krämigt kamutvete med grön pytt

Ingredienser

4 portioner
3
dl kamutvete (eller annat gryn, t ex matvete)
6 dl
havredryck DeLuxe (3%)
ca 1/2 msk
dijonsenap
-
salt

Grön pytt

1
normalstor zucchini (à ca 250 g)
4
stjälkar bladselleri
1 msk
rapsolja till stekning
250 g
fryst sojafärs
1
vitlöksklyfta
1 krm
salt
1 krm
peppar
250 g
frysta gröna ärtor
1/2
citron
1
litet knippe dill eller andra örter

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Matilda

2021-05-11

Själva pytten var otroligt god men jag tycker det blev alldeles för sött med havrekokt vete. Pressade över 1/2 citron men saknade ändå syra.

Petter

2020-04-12

Det går att använda helt vanlig mjölk och helt vanlig färs också. Bra recept, särskilt det krämiga vetet blev en hit. En del vete verkar mer styvnackat än annat. Jag fick koka mitt 30min i tryckkokare och sen lite till.

Näringsvärde per portion

Energi 2156 KJ / 515 kCal
Fett 12 g
Salt 0.64 g
Kolhydrater 70 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept