Krämigt kamutvete med grön pytt
Vegetarisk pytt med kamutvete, sojafärs och härligt gröna ingredienser som ärtor, bladselleri och zucchini. Koka upp kamutvetet i havredryck för extra krämighet. Stek sojafärs, pressa över citronsaft och klipp över dill. Sedan är du redo att servera och briljera!
Ingredienser
4 portioner
3 dl kamutvete (eller annat gryn, t ex matvete)
6 dl havredryck DeLuxe (3%)
ca 1/2 msk dijonsenap
salt
Grön pytt
1 normalstor zucchini (à ca 250 g)
4 stjälkar bladselleri
1 msk rapsolja till stekning
250 g fryst sojafärs
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm peppar
250 g frysta gröna ärtor
1/2 citron
1 litet knippe dill eller andra örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 515 kCal
Fett12 g
Salt0.64 g
Kolhydrater70 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Själva pytten var otroligt god men jag tycker det blev alldeles för sött med havrekokt vete. Pressade över 1/2 citron men saknade ändå syra.
Matilda
2021-05-11Det går att använda helt vanlig mjölk och helt vanlig färs också. Bra recept, särskilt det krämiga vetet blev en hit. En del vete verkar mer styvnackat än annat. Jag fick koka mitt 30min i tryckkokare och sen lite till.
Petter
2020-04-12