Vegansk seitanskinka

Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Vegansk seitanskinka

Vegansk seitanskinka gör ditt julbord mer spännande. För visst låter du lite häftigare och trendigare om du säger ”I år hade vi vegansk seitanskinka på julbordet”, istället för ”Vi hade vanlig julskinka på julbordet”? Och i fall du missade det, den är vegansk.

Vegansk seitanskinka

Ingredienser

8 bufféportioner
1 gul lök (à ca 100 g)
1 stor färsk rödbeta (à ca 100 g)
2 morötter (à ca 200 g)
1 tsk svartpeppar
5 kryddpepparkorn
2 vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1/2 dl rapsolja
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1/2 msk dijonsenap
2 krm cayennepeppar
2 tsk salt
4 dl kallt vatten
ca 6 dl vetegluten seitan

Griljering

3 msk senap
2 msk ströbröd

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Den här är min favorit på julbordet! Har gjort den i flera år och den passar perfekt både på vörten och som kallskuren på jultallriken. Älskar den! Efter jul går den lika bra att tärna upp i andra rätter, som köttsubstitut.

    Stina

  • ser ut som skogaholms limpa haha / jonte

    Jonathan

  • Hej ! Jag saknar vegetarisk julskinka. Mvh Paula Larsson

    Paula

  • Eftersom2024 är "Hirsets År" så bytte jag ut alla ingredienser utom kryddor och rödbeta mot hirs. Det blev jättegott och "skinkan höll ihop bra. Den gick bra att skära i ganska tunna skivor.

    Maria

    Hej Maria! Stort tack för att du delar med dig av tipset och att det blev så gott. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Svar till Cecilia: 175 grader förstår jag det som

    Ellen

  • Hej! Går seitanen bra att frysa för att sedan tina och griljera?

    Ellen

  • Hur många grader ska ugnen stå på när den ska vara i ugnen ca 2,5 timmar?

    Cecilia

  • Hur länge klarar sig den här seitanskinkan i kylskåp?

    Anneli

  • Jag blir också konfunderad..Klara frågar om seitanen ska vara otillagad dvs i degform och det svarar Michelle att den ska vara... hur då i degform..? Menar ni inte i mjölform? Veteglutenet är väl som ett mjöl eller?

    Charlotte

  • Rätta till det här receptet så det blir begripligt! Det som ska tillsättas på slutet är vetegluten - seitan heter det färdiga "köttet" som görs av vetegluten. Sista ingrediensen ska alltså vara VETEGLUTENinte seitan! Och ändra på samma vis i instruktionerna - "Mixa alla ingredienser (utom VETEGLUTEN) ..." "Blanda ner vetegluten i smeten ... Tillsätt eventuellt mer vetegluten ..." När man väl fått ihop degen och tillagat den så är det den som kallas seitan.

    Maud

Näringsvärde per bufféportion

Energi644 KJ / 153 kCal
Fett7 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Griljera kycklingjulskinka
    Betyg 3.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad kålrot
    Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerade grisfötter
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julskinka med mustigt öldopp
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvsylta från Östergötland
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetstzatziki
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad