Vegansk prinsesstårta
Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde, havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig, vegansk påsktårta.
Ingredienser
12 bitar
Till formen
1 msk mjölkfritt matfett
1 1/2 msk ströbröd
Tårtbotten
150 g mjölkfritt margarin
1/2 dl havredryck
1 1/2 dl spad från kikärtor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Vaniljkräm
1 dl vatten
1 dl havredryck
1 dl sojagrädde
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk majsstärkelse
2 msk mjölkfritt margarin
Topping
1 1/2 dl hallonsylt
3 dl sojagrädde
2 msk strösocker
1 tårtlock av marsipan
Till dekoration
marsipanrosor
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Receptet är uppdaterat 2020-05-15.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1706 KJ / 405 kCal
Fett19 g
Salt0.4 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Kommentarer
Såååå god och enkel vaniljkräm. Den kommer jag göra fler gånger! Har inte monterat tårtan än, men tårtbottnen har rest sig ”kontrollerat” och ser bra ut. Tyckte smeten påminde om vanlig ägg-sockerkakssmet. Tog en något mindre form dock för att få en högre kaka.
Elisabeth
2023-04-24Den här tårtan är inte vegansk, det är äggvita i marsipan
Anita
2022-12-27Hej Anita! Färdiga tårtlock och marsipan som man köper i butiken brukar inte innehålla äggvita men som vanligt när man är allergisk så är det viktigt att läsa noga innehållsförteckningen. 😊 Hälsingar Elina
Redaktionen
2022-12-27Tyvärr blir tårtbotten totalt misslyckad. Andra gången jag gör receptet, till punkt och pricka, och botten blir tyvärr ändå inte bra. Bakar enbart veganskt och detta brukar inte blir resultatet...
Ellinor
2022-01-08