Vegansk prinsesstårta

Betyg 3.7 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Vegansk prinsesstårta

Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde, havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig, vegansk påsktårta.

Vegansk prinsesstårta

Ingredienser

12 bitar

Till formen

1 msk mjölkfritt matfett
1 1/2 msk ströbröd

Tårtbotten

150 g mjölkfritt margarin
1/2 dl havredryck
1 1/2 dl spad från kikärtor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Vaniljkräm

1 dl vatten
1 dl havredryck
1 dl sojagrädde
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk majsstärkelse
2 msk mjölkfritt margarin

Topping

1 1/2 dl hallonsylt
3 dl sojagrädde
2 msk strösocker
1 tårtlock av marsipan

Till dekoration

marsipanrosor

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Godaste prinsesstårtan jag ätit!

    Emma

  • Endast testat att göra vaniljsåsen och den blev superbra!

    Amanda

  • Bakade denna med Leilas glutenfria mjölmix (den blå) och samma mått som här. Blev bra 👍🏻

    Carolin

  • Kan man använda glutenfri mjölmix ?

    Carolin

    Hej Carolin! Det var en bra fråga. Det är inget som vi har testat dessvärre. Om du testar får du gärna skriva här igen. Det är kanske fler som undrar. Hoppas det funkar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Såååå god och enkel vaniljkräm. Den kommer jag göra fler gånger! Har inte monterat tårtan än, men tårtbottnen har rest sig ”kontrollerat” och ser bra ut. Tyckte smeten påminde om vanlig ägg-sockerkakssmet. Tog en något mindre form dock för att få en högre kaka.

    Elisabeth

  • Den här tårtan är inte vegansk, det är äggvita i marsipan

    Anita

    Hej Anita! Färdiga tårtlock och marsipan som man köper i butiken brukar inte innehålla äggvita men som vanligt när man är allergisk så är det viktigt att läsa noga innehållsförteckningen. 😊 Hälsingar Elina

    ICA-köket

  • Tyvärr blir tårtbotten totalt misslyckad. Andra gången jag gör receptet, till punkt och pricka, och botten blir tyvärr ändå inte bra. Bakar enbart veganskt och detta brukar inte blir resultatet...

    Ellinor

  • Godaste veganska prinsesstårtan!

    Jill

  • Andra gången jag använt detta receptet och tycker det är jättebra!😊

    Molly

  • Det här var den sämsta veganska tårtbotten jag någonsin bakat. Såg att fler hade kommenterat detta, men att ni hade ändrat receptet och tänkte då ge det ett försök. Jag är van vid att baka veganskt, men den här platta, smuliga, sorgliga tårtbottnen gör ingen glad. Nej, bättre kan ni, ICA :(

    Therése

Näringsvärde per bit

Energi1706 KJ / 405 kCal
Fett19 g
Salt0.4 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Gula minidammsugare
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Prinsessbakelse
    Betyg 4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Mozartkulor
    Betyg 4.6 av 5.166 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stockholmskakor
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinsesstårta
    Betyg 4.4 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marsipanmousse med apelsinsallad
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad